Aydin, Denizli ve Mugla'daki barajlarin doluluk orani 20 Subat itibariyle yüzde 40'a çikti, 814 milyon metreküpe ulasti. Geçen yil bu oran yüzde 31'e 626 milyonmetreküptü
Aydin, Denizli ve Mugla'daki barajlarda doluluk orani, son haftalarda etkili olan yagislarla artti. DSI 21'inci Bölge Müdürü Halil Ibrahim Indap, 20 Subat itibariyle Mugla'daki Geyik Baraji'nda geçen yil yüzde 56 olan doluluk oraninin yüzde 100'e, Mumcular Baraji'nda ise yüzde 34'ten yüzde 45'e ulastigini söyledi. Denizli'nin Isikli Gölü'ndeki doluluk oraninin yüzde 52'den 75'e yükseldigini belirten Indap, Adigüzel Baraji'nda da yüzde 18'den 19'a çiktigini kaydetti. Halil Ibrahim Indap, doluluk oraninin Aydin'daki Kemer Topçam Baraji'nda yüzde 49'dan 65'e, Karpuzlu Yaylakavak Baraji'nda ise yüzde 76'dan 85'e ulastigini bildirdi. Buna karsilik Denizli'deki Gökpinar Baraji'nda yüzde 56 olan doluluk oraninin yüzde 50'ye düstügünü söyleyen Indap, bu yil isletmeye açilan Mugla'daki Bayir Baraji'nda yüzde 86, Denizli'deki Cindere Baraji'nda da yüzde 14'lük doluluk oranina ulasildigini belirtti.
Yüreklere de su serpti/ Halil Ibrahim Indap, geçen yil ayni dönemde barajlarda toplam 626 milyon metreküp su varken, bu sene 814 milyon metreküp su bulundugunu kaydederek, ''2008'de yüzde 31 olan toplam doluluk orani bu yil yüzde 40 olarak gerçeklesti'' diye konustu.