METEM ÖGRENCILERINDEN ALIAGA TICARET ODASI''NA TESEKKÜR ZIYARETI
26 Mayıs 2008, 11:17
AFYON KOCATEPE''YI ZIYARET EDEN ALIAGA METEM ÖGRENCILERINDEN GEZIYE SPONSOR OLAN ALIAGA TICARET ODASI''NA TESEKKÜR ZIYARETI..
ALIAGA (26.05.2008)- Aliaga Mesleki ve Teknik Egitim Merkezi (METEM) ögrencileri Aliaga Ticaret Odasi'nin sponsorlugunda Kurtulus Savasi'nin en çetin ve stratejik savaslarinin yasandigi Bati Anadolu cephesine egitim gezisi düzenledi. 40 Ögrenci ve 5 ögretmenden olusan kafile, Kocatepe'de savasi yürüten komutanlarin mevzilerini, hücum tümenlerinin yerlestikleri yerleri ve taarruz yönlerini inceledi. Daha sonra, sehitlikler, Zafer Müzesi ve 30 Agustos Baskumandan Meydan Muharebesi'nin yapildigi bölge ögrencilere gezdirildi. Ögrenciler son olarak Dumlupinar Müzesini ve Sehitligini gezerek milli mücadele döneminde kullanilmis silahlari, araç-gereçleri ve mermileri inceledi.
ALIAGA TICARET ODASI'NA TESEKKÜR ZIYARETI..
METEM Müdürü Bekir Kaya baskanligindaki okul heyeti, gezi dönüsünde Aliaga Ticaret Odasi'ni ziyaret ederek, geziye destek veren yönetim Kurulu Baskani Adnan Saka'ya tesekkür etti.
Ziyarette konusan METEM Ögretmeni ve Izci Lideri Zafer Orak, ögrencilerin Ulusal Bagimsizlik Savasi dönemi hakkinda yerinde bilgi sahibi olmalarinin yasam boyu önemli bir rehber olacagini söyledi. Orak, dört yildir düzenlenen egitim gezisine Aliaga Ticaret Odasi'nin destek oldugunu ifade ederek 'Ögrencilerimiz, Ulusal Bagimsizlik Mücadelesinin en çetin ölüm kalim mücadelelerinin yasandigi bir bölgede 3 gün yasayarak önemli bir tecrübe edindiler. Burada gördüklerini ve ögrendiklerini yasamlari boyu unutmayacaklar. Gezimizin gerçeklesmesine katki saglayan Aliaga Ticaret Odamiza bu duyarliligindan dolayi tesekkür ediyoruz' dedi.
KOCATEPE TOPRAGI ALIAGA TICARET ODASI'NDA
Aliaga Ticaret Odasi Baskani Adnan Saka, Mustafa Kemal önderligindeki Ulusal Bagimsizlik Savasi'nin genç kusaklarca çok iyi bilinmesi gerektigini kaydetti. Saka, Kocatepe, Cumhuriyetin ve Kurtulus Savasi'nin dönüm noktalarindan biridir. Büyük Mustafa Kemal, Türk ordusunu bizzat buradan yönetmistir. Kurtulus Savasi'nin bin bir zorluga karsin nasil kazanildigini gören bu basarili ögrencilerimize gördükleri yasam boyu rehber olacak dedi.
Egitim gezisine destek veren Aliaga Ticaret Odasi'na tesekkür eden METEM Ögretmeni ve Izci Lideri Zafer Orak, ögrencilerin Kocatepe'den aldigi topragi Adnan Saka'ya hediye etti.