Ege Haber - Ege Bölgesi Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER KÜNYE SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ANKET

Seçim Anketlerine Güveniyormusunuz?




Tüm Anketler

HAVA DURUMU

Boga güreslerine yogun ilgi

Boga güreslerine yogun ilgi

Tarih 03 Ağustos 2009, 04:06 Editör

Ege Bölgesi’nin vazgeçilmez yaz eglenceleri arasinda yer alan boga güreslerinin bu hafta sonundaki adresi Aydin’in Umurlu Beldesi oldu.

Ege Bölgesi’nin vazgeçilmez yaz eglenceleri arasinda yer alan boga güreslerinin bu hafta sonundaki adresi Aydin’in Umurlu Beldesi oldu.

45 derece sicak altinda bu yil ikincisi gerçeklestirilen Umurlu Boga Güresi Festivalinde arenada rakibinden kaçan bogalar heyecanli anlarin yasanmasina neden oldu. Asiri sicaga ragmen pehlivan bogalar kiran kirana güresti.

Aydin Valisi Hüseyin Avni Cos’un da izledigi güreslerde rakibinden korkup kaçan bogalar heyecanli anlarin yasanmasina neden oldu.
Umurlu Arenasinda gerçeklestirilen güreslere Aydin ve ilçelerinin yani sira Mugla ve Izmir’den yaklasik 130 boga katildi. Bugün Türkiye’de en yüksek sicakligin hissedildigi ilin Aydin olmasina ragmen Aydinli güres severler Umurlu Boga Güresine yogun ilgi gösterdiler.

Sabah erken saatlerde baslayan güreslerde 45 derece sicaga ragmen rakipleriyle güzel güresen bogalar izleyenler tarafindan büyük alkis aldi. Rakiplerinden kaçan bogalar ise arena içerisindeki orta hakemlere ve boga sahiplerine zor anlar yasattilar.

Ögle saatlerinde Umurlu arenasina gelen Aydin Valisi Hüseyin Avni Cos, AK Parti Aydin Milletvekili Mehmet Erdem uzun süre güresleri izlediler. Güresleri heyecanla protokol tribününden takip eden Aydin Valisi Hüseyin Avni Cos, boga güreslerinin düzenlenmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.
Aksam saatlerine kadar devam eden Umurlu 2. Boga Güreslerine Vali Hüseyin Avni Cos ve AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem disinda Umurlu Belediye Baskani Riza Posaci, Dalama Belediye Baskani Nihat Aktakka, Kösk AK Parti Il Genel Meclis Üyesi Alim Yavas ve yaklasik 5 bin kisi izledi.

Bu geleneklerin yasatilmasinin önenme deginen Aydin Valisi Hüseyin Avni Cos, Aydin’da ilk defa katiligi boga güresi senliklerini oldukça heyecanli buldugunu belirterek “Bu tür faaliyetlerle hem bogacilarimiz heyecanlaniyor, hem de ilin ve beldenin tanitimi yapiliyor. Basta Umurlu Belediye Baskanimiz olmak üzere emegi geçenlere tesekkür ediyorum” dedi.


Boga güreslerine yogun ilgi
Facebook  Twitter  Google 

Bu haber 1211 defa okunmuştur.

Ege Bölgesi

4 İlimiz Büyükşehir Oluyor.

4 İlimiz Büyükşehir Oluyor. 13 İl Büyükşehir Oluyor 4 Tanesi Ege Bölgesinden

İDEOLOJİK UZLAŞI

İDEOLOJİK UZLAŞI İDEOLOJİK UZLAŞI.... YENİ BİR DİZİ YAZI., OLAYLARA YENİ BİR PENCEREDE...

Soisyal Medya



Hüsamettin KÖKSAL Hüsamettin KÖKSAL
BATISIN VE BITISIGIN ESIGINDEKI ABD
Mehmet Dogan Mehmet Dogan
Yazi, Yazarlik, Modern Zamanlarda Yazar
M.Çetin Baydar M.Çetin Baydar
Narmanli Sokagi
Ahmet Fidan Ahmet Fidan
Kültür Bakani Günay TYB'ye neden Tavir Koyuyor?
Fatih DURMUS Fatih DURMUS
Dünya devleti olma yolunda ilerlerken bölücülük hareketleri
Prof. Dr. Oya Akgönenç Prof. Dr. Oya Akgönenç
LİBYA : KOLLEKTİF SÖMÜRGECİLİK: Yeni bir dönemin başlangıcı
Ramazan Durmus Ramazan Durmus
Açik mektup
Abdurrahman Sahin Abdurrahman Sahin
ATESLE OYNAMAK
Mehmet MALDAR Mehmet MALDAR
Bankalarin Yeni Taktigi
Minberden Gönüllere Minberden Gönüllere
MINBERDEN GÖNÜLLERE..
Ibrahim Ulvi Yavuz Ibrahim Ulvi Yavuz
Okumak
Ibrahim Demirci Ibrahim Demirci
Türk Dil Kurumu'na yakismiyor!
Selçuk SILSÜPÜR Selçuk SILSÜPÜR
YAVUZ BÜLENT BAKİLER'İ ANLAMAK!
Ürün ve Hizmet Tanitimi Ürün ve Hizmet Tanitimi
Yalan dünya son bölüm izle

Haber Yolla

M.Erdogan Sürat

erken rezervasyon 2012 erken rezervasyon 2012

Tüm Yayin Haklari Sakldir. Izinsiz Kullanilamaz.
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi