Ege Haber - Ege Bölgesi Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER KÜNYE SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ANKET

Seçim Anketlerine Güveniyormusunuz?




Tüm Anketler

HAVA DURUMU

ALIAGA PETKIM LIMANI''NA EGELIM LOJISTIK''TEN DEV YATIRIM

ALIAGA PETKIM LIMANI''NA EGELIM LOJISTIK''TEN DEV YATIRIM

Tarih 05 Temmuz 2008, 13:31 Editör

EGELIM LOJISTIK, EGE BÖLGESININ EN YÜKSEK VE EN MODERN LIMAN VINCINI ALIAGA PETKIM LIMANINDA HIZMETE ALDI

Izmir’in Aliaga Ilçesi merkezli olarak Türkiye genelinde faaliyet gösteren Egelim Lojistik A.S firmasi, Ege Bölgesinin en yüksek ve en modern liman vincini Aliaga Petkim limaninda hizmete aldi.

Vincin hizmete girmesi dolayisiyla Petkim limaninda düzenlenen törene Aliaga Ticaret Odasi Baskani ve TOBB Ticaret Odalari Konsey Üyesi Adnan Saka, Aliaga Kaymakami Emir Osman Bulgurlu, Aliaga belediye Baskani Tansu Kaya, Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz, Menemen Belediye Baskani Tahir Sahin, Bergama Ticaret Odasi Baskani Ali Ihsan Süter ve çok sayida davetli katildi.  Törende Konusan Egelim Lojistik A.S Yönetim Kurulu Baskani Kemal Erim, “600 kisilik kadromuzla Lojistik sektörü ve Liman hizmetlerinde büyüyoruz. Amacimiz daha fazla yatirim ve daha fazla istihdam” dedi.

 

EGE BÖLGESI’NDEKI EN YÜKSEK KAPASITELI MOBIL LIMAN VINCI

Aliaga Ticaret Odasi Üyesi Egelim Lojistik’in Yönetim Kurulu Baskani Kemal Erim yaptigi konusmada; “Aliaga ve Limanlar hizla gelisiyor. PETKIM Petro kimya Holding A.S.’nin Limanini 3. Sahislarin hizmetine açmasiyla 2006 yilinda basladigimiz liman Isletmeciligine yeni yatirimlarimiz ve profesyonel kadromuz ile elleçleme kapasitemizi ve hizmet kalitemizi yükselterek devam etmekteyiz. Bugün, Liebherr marka LHM 180 Mobil Liman Vincimizi hizmete aliyoruz. Bu vincimiz, Ege Bölgesi’ndeki en yüksek kapasiteli Mobil Liman Vinci olmasinin yani sira model itibari ile bugüne kadar kurulan Türkiye’de ilk ve dünyada 3. Vinç niteligindedir.” Dedi.

 

2008 SONUNA KADAR 1 MILYON DWT KURU YÜK ELLEÇLENECEK

Egelim Lojistik Yönetim Kurulu Baskani Kemal Erim, Lojistik sektöründe oldugu gibi liman isletmeciliginde de yüksek standartta hizmet üreteceklerini ifade ederek, “PETKIM limaninda olusturdugumuz is makinesi parkimizda is kapasitesini hizla arttirmayi hedefliyoruz. Bu yatirimlarimizda PETKIM Petro kimya A.S’nin pozitif isbirligi ve destegini hep yanimizda bulduk. Simdi, 2008 sonuna kadar 1 milyon DWT kuru yük elleçlemeyi, önümüzdeki yil ise bu rakami 2 milyon dwt’e çikarmayi hedefliyoruz. Aliaga’da dogup büyüyen bir kurulus olarak Yatirimlarimizla bölgemize sagladigimiz istihdam ve gelisim en büyük gururumuzdur” Dedi.

 

ALIAGA TICARET ODASI BASKANI SAKA; “EGELIM A.S’NIN YATIRIMLARIYLA GURUR DUYUYORUZ.”

Aliaga’nin yetistirdigi degerli isadami arkadasimiza çok tesekkür ediyoruz. Egelim A.S’nin yatirimlariyla bizler de gurur duyuyoruz. Bugün hizmete giren bu dev vinç, Petkim limaninin is hacmini ve kapasitesini arttiracaktir. Petkim limaninin, uzun yillar sonra Petkim disinda da 3. sahislarin hizmetine açilmasini saglayan Petkim Genel Müdürü Sayin Kenan Yavuz’un da bugün gelinen basarili noktada çok önemli bir payi vardir. Aliaga’nin sanayi ve ticaret kapasitesinin arttirilmasinda ve buna basli olarak Aliaga’nin gelisimi adina sayin Kenan Yavuz’a Aliaga Sanayi Ticaret camiasi adina tesekkür ediyorum” dedi.

 

BÖLGE EKONOMISI IÇIN BÜYÜK ÖNEM TASIYOR

Aliaga’nin Türkiye’nin en önemli üç sanayi kentinden biri oldugunu hatirlatan Saka, “Bugünkü yapisiyla büyük bir sanayi ticaret bölgesi olan Aliaga, Türkiye’nin en büyük OSB’si niteligindeki Aliaga Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBI) ile inanilmaz bir gelisim yasayacak. ALOSBI’de yatirim yapan sanayicilerin dünya ile rekabet edebilmeleri için en büyük avantaji iste bu limanlar. Dolayisiyla Egelim Lojistik’in bu yatirimi hem ALOSBI’deki hem de bölgemizdeki tüm sanayi ticaret kuruluslarimiz için büyük önem tasiyor.” Dedi.

 

PETKIM GENEL MÜDÜRÜ KENAN YAVUZ; “ÇALISMALARA 2004’DE BASLADIK”

Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz da yaptigi konusmada; “PETKIM Limaninin altyapisini 3. sahislara açilmasi çalismalarina 2004 yilinda basladik. Böylece hem Sirketimize, hem bölgemize hem de ülke ekonomimize katki yapmayi düsündük. Bugün geldigimiz nokta bizi çok sevindiriyor.” Dedi.

Genel Müdür Yavuz, “Artik yavas yavas pazara girme, limanciligi ögrenme ve bizimle birlikte hareket eden Egelim Lojistik’in basarili çalismalariyla limanimiz bugünkü hizmet yogunlugu ve kalitesine ulasmistir. Ancak limanimizin bugünkü kapasitesini en az 10 kat daha artmasini hedefliyoruz. Limanimiz, gelecekte Türkiye’nin en hizli hizmet veren, en büyük destekleme ve depolama alanlarina sahip, ayni anda en fazla geminin girebildigi limani olacak. Tüm bunlar, limanimizin kapasite kullanim oranini arttirmaya yönelik çabalarimizdir” dedi.

 

Aliaga Belediye Baskani Tansu Kaya da Aliaga’nin hizla gelisen ve büyüyen bir ilçe oldugunu belirterek, “Aliaga, yüzünü denize çevirmistir. Aliaga bir sanayi ve limanlar kenti olmali diye düsünerek çalismalar yaptik. Burada yapilan çalismalar, Petkim limanini bölge ve ülkemiz açisindan önemli bir konuma getirecektir. Egelim Lojistik’e bu yatirimindan dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Aliaga Kaymakami Emir Osman Bulgurlu ise konusmasinda, “Ülkenin en önemli sanayi sektörleri Aliaga’da. Türkiye’nin en büyük OSB’lerinden biri, ALOSBI Aliaga’da. Aliaga’da yapilan her yatirimi alkislariz. Dünya ile rekabet edebilmek için daha çok üretmek, daha kaliteli hizmet ve daha fazla satmak gerekiyor. Aliaga’da tüm bunlari yapacak potansiyel var.”  Dedi.


ALIAGA PETKIM LIMANI''NA EGELIM LOJISTIK''TEN DEV YATIRIM
Facebook  Twitter  Google 

Bu haber 6769 defa okunmuştur.

Ege Bölgesi

Bilgisayar Sattı Ceza Yedi

Bilgisayar Sattı Ceza Yedi İnternetten eski bilgisayarını sattı, 52 bin lira ceza yedi

4 İlimiz Büyükşehir Oluyor.

4 İlimiz Büyükşehir Oluyor. 13 İl Büyükşehir Oluyor 4 Tanesi Ege Bölgesinden

Soisyal Medya



Hüsamettin KÖKSAL Hüsamettin KÖKSAL
BATISIN VE BITISIGIN ESIGINDEKI ABD
Mehmet Dogan Mehmet Dogan
Yazi, Yazarlik, Modern Zamanlarda Yazar
M.Çetin Baydar M.Çetin Baydar
Narmanli Sokagi
Ahmet Fidan Ahmet Fidan
Kültür Bakani Günay TYB'ye neden Tavir Koyuyor?
Fatih DURMUS Fatih DURMUS
Dünya devleti olma yolunda ilerlerken bölücülük hareketleri
Prof. Dr. Oya Akgönenç Prof. Dr. Oya Akgönenç
LİBYA : KOLLEKTİF SÖMÜRGECİLİK: Yeni bir dönemin başlangıcı
Ramazan Durmus Ramazan Durmus
Açik mektup
Abdurrahman Sahin Abdurrahman Sahin
ATESLE OYNAMAK
Mehmet MALDAR Mehmet MALDAR
Bankalarin Yeni Taktigi
Minberden Gönüllere Minberden Gönüllere
MINBERDEN GÖNÜLLERE..
Ibrahim Ulvi Yavuz Ibrahim Ulvi Yavuz
Okumak
Ibrahim Demirci Ibrahim Demirci
Türk Dil Kurumu'na yakismiyor!
Selçuk SILSÜPÜR Selçuk SILSÜPÜR
YAVUZ BÜLENT BAKİLER'İ ANLAMAK!
Ürün ve Hizmet Tanitimi Ürün ve Hizmet Tanitimi
Yalan dünya son bölüm izle

Haber Yolla

M.Erdogan Sürat

erken rezervasyon 2012 erken rezervasyon 2012

Tüm Yayin Haklari Sakldir. Izinsiz Kullanilamaz.
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi