Ege Haber - Ege Bölgesi Haberleri
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER KÜNYE SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

ANKET

Sizce En Başarılı Belediye Başkanı









Tüm Anketler

EN ÇOK OKUNANLAR

MERHABE MERHABA YINE MERHABA

Abdurrahman Sahin

19 Nisan 2011, 04:53

Abdurrahman Sahin

Saygi deger okuyucularim uzun bir ayriliktan sonra yine beraberiz. Insallah bundan sonra dolu dolu güncel konulari birlikte irdeleyip birlikte bilgi sahibi olacagiz. Önümüzde yogun bir seçim süreci var. Bu seçimin Ülkemiz üzerine etkilerini tarafsiz bir gözlükle okuyacagiz. Tarafsiziz diyorsak haktan, hukuktan, milli ve manevi yöndeki taraf olusumuzda Allaha sükür bir degisiklik olmadiginin da altini özellikle çiziyorum.

    Içinde bulundugumuz haftaya olan hürmetimizden dolayi uzun ayriliktan sonra bugün yeniden basladigim köse yazilarima degerli üstadim M.Saki Erolun yazilarinI üstadin affina siginarak kösemde sizlere merhaba diyorum.Peygamberimiz (SAS) efendimizin kutlu dogumu haftasinda kösemde yazmaya baslamak benim için ayri anlam tasimaktadir.Bu vesile ile “Merhamet etmeyene merhamet edilmez.” Hadis meali RAHMET peygamberinin Kutlu dogum haftasi RAHMETE vesile olmasi dileklerimi sunuyorum.Bu haftanin Tüm Müslümanlar arasinda birlige dirlige vesile olmasi da ayrica en büyük arzumuzdur.

 

 

 

INSANIN EN BÜYÜK ZENGINLIGI: MANEVI HUZUR

 


Insanoglu madden aciktigi gibi manevi olarak da açlik hisseden bir varliktir. Günümüzde bunalim içerisinde olan pek çok insanin daralmasi da manevi olarak aç olmasindan kaynaklanir. Zira insani sikintiya sokan tek sebep fakirlik, issizlik, hastalik yahut ihtiyarlik degildir. Asil sebep insanin kendini mutluluga ulastiracak yollari yanlis yerde aramasi, maddi olarak doyuma ulastigi vakit ferahlayacagini varsayarak hareket etmesidir. Bunun adi da kalp hastaligidir.

MANEVI EKSIKLIKLER KALBI KIRLETIR

Nasil ki üzerimize giydigimiz temiz bir giysi disarinin tozu ve çamuru ile kirleniyorsa insanin kalbi de böyle kirlenebilir. Islenen günahlar, yapilan dedikodu ve giybetler sonucu kalp zayiflar, kir tutar ve hasta olur. Bu hastaligin sonucunda da insan hiçbir seyden lezzet alamaz hale gelir. Yaptigi hiçbir is onu tatmin etmez, daimi bir huzur içerisinde olamaz. Iste bu halde olmamak için kisinin öncelikle güzel bir manevi hayata sahip olmasi, kalben kendini doyuma ulastirmasi gerekmektedir. Bunun en güzel yollarindan biri ise Allah rizasi için halis bir niyetle kurulan yuvadir.

AILEDE MANEVI HAYAT

Güzel bir yuva insani pek çok açidan tatmine ulastiran, manevi olarak insani doyuran bir kurumdur. Her seyden önce esler birbirine sabretmeyi, anlayis göstermeyi, birlikte hareket etmeyi ögrenirler ki bu da dinimizin bize emrettigi müsamaha, sabir ve istisare gibi kavramlarin yerine getirilmesi için temel hazirlar. Yuvasinda Allah rizasini gözeten bir çift sosyal hayatinda da manevi hayatinda da huzuru daha kolay yakalar. Allah rizasi için kurulan bir yuvada yine Allah Teala’nin rizasini gözeterek yapilan her davranis ibadet hükmündedir. Bu suurda hareket eden bir çift de Allah’in izni ile manevi hastaliklarindan kurtulur ve huzurlu bir hayat sürer.

Insanin evindeki, ailesindeki manevi hayati bu sebeple oldukça önemlidir. Hepimizin bildigi üzere Allah Rasulü (s.a.v) “Gece kalkip namaz kilan, sonra hanimini uyandiran erkege Allah rahmet etsin. Eger esi kalkip namaz kilarsa ne ala, namaza kalkmamakta diretirse yüzüne hafifçe su serpsin. Gece kalkip namaz kilan sonra beyini uyandiran hanima Allah rahmet etsin. Eger beyi kalkip namaz kilarsa ne ala, namaza kalkmamakta diretirse yüzüne hafifçe su serpsin” buyurarak ailedeki manevi hayatin önemine, eslerin birbirine vesile olmasinin gerekliligine dikkat çekmistir. Çünkü manevi hastaliklarin insani kusatmasi halinde insanoglu gerçekten mesakkatli bir yola girmis olur. Bu yola hiç girmemesi içinse kendini hayra ve iyi islere tesvik edecek birilerinin varligi oldukça mühimdir. Bunun basinda ise insanin ailesi, evindeki manevi hayati gelmektedir.

AILEDE BIRLIK HAYATTA HUZUR DEMEKTIR

Unutulmamalidir ki yüce Rabbimiz kullarinin dünya ve ahiret saadetini suurlu bir kulluga baglamistir. Bu sebeple Rabbimiz’i andigimiz ölçüde huzur bulacagimizi ve görevlerimizi eksiksiz yerine getirmek sureti ile ilahi rizayi kazanacagimizi söyleyebiliriz. Bunun yani sira Allah Rasulü “Cemaatle kilinan namaz, tek basina kilinan namazdan yirmi yedi derece daha faziletlidir” buyurarak birlikte yapilan ibadetin daha efdal olduguna dikkat çekmistir. Dolayisi ile yuvada iki kisinin ve hatta çocuklarin ve varsa ailedeki diger bireylerin bir araya gelerek yaptigi ibadetin çok daha faziletli oldugunu ve dinimizin bunu tesvik ettigini söylemek yerinde olacaktir. Ayrica Allah Teala Kur’an-i Kerim’de “(Önce) en yakin akrabani uyar” (Suara, 214) buyurarak insanin hayir islerde ve tebligde en yakinindan baslamasi gerektigini bizlere bildirmistir. O halde yapmamiz gereken öncelikle yuvamizda birlik olmak, ibadete ve Rabbimiz’in rizasini kazanmaya hep beraber gayret göstermektir. Bu hususta basarili oldugumuz takdirde toplum hayatinda ve manevi hayatta huzura ulasmamiz kaçinilma

                                                                         M. Saki EROL

 

Önümüzdeki yazilarimizda Türkiye’nin gündemine oturan önemli konularda bulusmak ümidiyle Allaha emanet olun.


MERHABE MERHABA YINE MERHABA
Facebook  Twitter  Google 

Bu haber 2198 defa okunmuştur.

Sosyal Medya



Hüsamettin KÖKSAL Hüsamettin KÖKSAL
BATISIN VE BITISIGIN ESIGINDEKI ABD
Mehmet Dogan Mehmet Dogan
"Türk baharı" ne zaman?
M.Çetin Baydar M.Çetin Baydar
Demokratik Değerlere Dayalı Hakimiyet savunucusu Hüseyin Avni
Ahmet Fidan Ahmet Fidan
Şehirlerin Ruhuna El Fatiha mı?
Fatih DURMUS Fatih DURMUS
GÜÇLÜ DÜNYA DEVLETİ TÜRKİYE
Prof. Dr. Oya Akgönenç Prof. Dr. Oya Akgönenç
LİBYA : KOLLEKTİF SÖMÜRGECİLİK: Yeni bir dönemin başlangıcı
Ramazan Durmus Ramazan Durmus
Açik mektup
Abdurrahman Sahin Abdurrahman Sahin
ATESLE OYNAMAK
Mehmet MALDAR Mehmet MALDAR
İDEOLOJİK UZLAŞI
Minberden Gönüllere Minberden Gönüllere
MINBERDEN GÖNÜLLERE..
Ibrahim Ulvi Yavuz Ibrahim Ulvi Yavuz
Yazmak
Ibrahim Demirci Ibrahim Demirci
Türk Dil Kurumu'na yakismiyor!
Selçuk SILSÜPÜR Selçuk SILSÜPÜR
Kıbrıs Barış Harekât'ında Savaşan Evliya ve Şehid'in Hikâyesi...
Ürün ve Hizmet Tanitimi Ürün ve Hizmet Tanitimi
Yalan dünya son bölüm izle

Tüm Yayin Haklari Sakldir. Izinsiz Kullanilamaz.
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi